31. března 2014

Čím obdarovat na návštěvě?

Z vlastní zkušenosti vím, že není žádná prča vymyslet vhodnej dárek, když jdete na návštěvu. Ano, můžete donýst kafe, víno, bábovku, bonboniéru a podobně. Ale když se jdete poprvé ukázat potenciální tchýni a rodině svého přítele, chce to nějakou pecku! Musíte odlišit od konkurence minulé a budoucí, proto klišoidní dárky zavrhněte! Chcete přece, aby si vás navždy zapamatovali jako vhodnou kandidátku na choť jejich syna, žejo? (a v neposlední řadě je jistě chcete potešit)

Zdroj: deviantart.com
Co si pamatovat v první řadě? Jdete se seznámit, takže není vhodné donést drahé dárky. Mohlo by se stát, že rodinu uvedete do rozpaků. Není třeba machrovat. Radši vyberte milej upřímně promyšlenej dárek, než drahou pecku, která bude působit "in". A vůbec obecně - buďte přirozené.

Tipy na dárky:

Pro maminku/tetu/babičku

  • pralinky Leonidas
  • vlastnoručně vyrobený pečený čaj (recept u Haničky, osvědčil se!)
  • kytičku (v květináči nebo vázanou)
Pečený čaj je, prosím, vlastnoruční výroby! :) A s vlastnoručně malovanou/psanou etiketou.

Pro tatínka/strejdu/dědečka
  • tady bych možná volila nějaký kvalitní víno nebo bych se poptala přímo přítele co má taťka rád
  • pokud kouří, tak nějaký doutníčky
Pro sourozence
  • velkou studentskou pečetí nic nezkazíte
Kupovat dárky osobám mužského pohlaví je strašný. Nikdy nevím, co mám koupit a většinou se netrefím. Proto uvítám, jestli i vy mi dáte tipy na to, co kupujete k různejm příležitostem svejm tatínkům, dědečkům, tchánům, strejdům, bráškům, přítelům,... atd.

A jestli vás zajímá, jak dopadlo seznamování, dopadlo velmi dobře! :) Pes (bernskej salašnickej) mě nesežral, maminka, teta i babičky byly moc milé, nervozita spadla hned po představení a cítila jsem se moc dobře. Oujéééééé!


2 komentáře:

  1. celkom dobré tipy. Suhlasim s tým, že kupovať pre chlapov je hroza. Pre žien je tolko možností, no chlapovi???? Ale aj tak sa mi vždy podarí niečo vymyslieť - tieto vianoce som napr jednému kupila powerball - super hračka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem poslední dobou právě dost v koncích s vymejšlením pro chlapi :)) Na vánoce jsem příteli dala poukázku na zorbing. Tak se těšíme, až začne bejt hezky :))

      Vymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)