30. ledna 2014

Tipy pro krásu a pohodlí

Říkala jsem si, jestli pro každej bod napsat samostatnej článek, ale jednodušší je to takhle sesumírovat. Věřím, že vám moje dloooooouhými léty odpozorované tipy a triky pomůžou k pohodlí a/nebo kráse :)

1) Štětce na makeup jsou základ!
Člověk by nevěřil, kolik vám usnadní práce používat místo rukou a pěnových aplikátorů z krabiček očních stínů správné štětce na makeup! I samotný výsledek vypadá o dost líp. Stínování očních stínů je jednodušší se štětcem na stíny, nanášení makeupu/BB jde se štětcem na makeup rovnoměrněji, štětcem na pudr si makeup nesetřete nebo nezdrcnete tak jako s houbičkou. Štětce můžete mít samozřejmě drahé, ale i levnější. Já jsem si koupila sadu štětců z eBay za 350 Kč. Není to žádná sláva, některé jsou trošku hrubé, ale těch 8 základních, které používám často, mi plně vyhovujou.

2) Olej po holení zabraňuje červenání!
Pokud vás trápí jako mě pupínky a červenání po holení (a nejvíc okolo lemu kalhotek), po každém holení si pár dní za sebou namažte kůži olejem. Jakýmkoliv - kokosovým, olivovým, mandlovým, ricinovým (ten je dobré trošku naředit, protože je docela hustej),.... jednak bude pokožka krásně hebká a navíc (a to je pro mě hlavní) vám pupínky nenaskáčou.


3) Mějte dostatek místa a vyčištěná zrcadla!
Není nic horšího, než hledat mikropaletku stínečků v nepořádku na stole (ano vlastní zkušenost). Většinou to začíná nadáváním, střídavým pokukováním po hodinách na mobilu a nakonec to skončí naštvaným fláknutím štětcem do taštičky a zvolením linek ve fixu. Pořiďte si pořádnou kosmetickou tašku nebo nástěnku (návod od Haničky zde) a zrcadélka si pravidelně leštěte, abyste viděly, jak jste krásné!

4) Paleta očních stínů je investice do konce života!
Určitě investujte do velké palety očních stínů. Nejste-li vizážistky, vydrží vám paleta X let. Já jsem jednu takovou dostala od svých drahých přítelkyň před rokem a půl a některé stíny jsou ještě netknuté. Koupíte ji na Aukru asi za 300 Kč nebo na eBay o něco levněji (s delší čekací lhůtou na dodání). Moje paletka je dvoupatrová, některé stíny jsou málo pigmentované, některé naopak výborně.


5) Ramínka jsou supr věc!
Pokud si nevěšíte všechno oblečení na ramínka do vysoké skříně, začněte. Hodně vám to usnadní žití. Navíc trička můžete pověsit na ramínka už vlhká z pračky a nechat je schnout takto natažená a nebudete je muset žehlit (ve většině případů). Konec pravidelným komínkům složeného oblečení!

6) Nohy v teple!
Neradi spíte v ponožkách? A už jste zkoušeli takové ty chlupaté teplé ponožtičky? Nejen že jsou moc příjemné, ale v noci vás fakt zahřejou. Koupíte je u vietví třeba za 40 kaček. Noste je jen do postele, překřtěte je na "Spací ponožky" a chladno vám nebude.

7) Sahání do vlasů ovlivňuje jejich mastnotu!
Pokud si často saháte do vlasů, hrajete si s nimi, nedejbože je cucáte, odstrkáváte si rukama ofinu a podobně, budete mít vlasy mastnější rychleji, než kdybyste si na ně celý den nesáhly. Je tomu tak proto, že na rukou máme samozřejmě bakterie a nečistoty a ty přenášíme na vlasy.

8) Usmívejte se!
Určitě jste četli už stopadesát tisíc pouček o tom, jak bejt pozitivní a podobně. Zkuste se jen tak usmívat na cizí lidi v metru nebo v obchodě. Oni se začnou usmívat taky. Nejlepší jsou děti. Jednou jsem takhle rozchechtala část vagonu metra. A to byl skvělej pocit :)

Máte vy nějaké tipy, které je hodno zmínit? :)

5 komentářů:

  1. Vyzkouším to mazání olejem, děkuju za nápad :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ten olej musím zkusit! Protože mě trápí to, co tebe. Jenže mě svědí i nohy a to jsem je natřela krémem :( Na lepší štětce mám zálusk, paletka je krásná, zrcadlo se mi podařilo (em mému kocourkovi v noci) rozbít, takže se líčím v tom největším střepu :D Na ramínkovou metodu jsem přešla teď- začala jsem věšet svetry a bez ponožek na nohou nechodím spát :D K Vánocům mi mé mamky manžela maminka upletla moje dva páry krásných pletených ponožek a to je panečku teploučko! :) Jinak ty chlupaté vlastním taky :D a zrovna když jsem to četla jsem si držela pramínek vlasů! Super článek! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A není možné, že tě nohy svědí právě z toho, že sis na tu čerstvě oholenou pokožku dala krém? :)
      Já bych taky chtěla pletený ponohy! Mám jedny pletený protiskluzový s krávama na kotníku, jsou úžasný! :))
      Já si do vlasů taky pořád sahám, ale už jsem se naučila, že když je večer nějaká akce, tak si s nima tolik nehraju, abych večer nebyla jako slízloň.

      Vymazat
  3. Je to možný :D ale minule jsem nepoužila nic a stejně..asi mám moc citlivou kůži...jediné, co fakt zabírá je takový bílý balzám od Nivei - pánský a ten je fakt super. Nikdy mě nic nesvědí, když ho nevynechám.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, tak jedině niveovat po každým holení :))

      Vymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)