31. července 2013

Návod: E.T. Katy Perry


Já když se občas nudím a mám po ruce šminky, zkouším různý kravinky. Když jsem se v rámci své oslavy opila, napadlo mě, že bych příště v záchvatu domácí nudy mohla zkusit líčení ala E.T. - Katy Perry z tohohle klipu:

Trvalo mi to hodinu a půl a tady je návod:

Potřebujeme:
1) Sedm odstínů hnědých stínů včetně nějakých metalických + zlatý stín.
2) Bílý stín.
3) Šedý stín.
4) Černý stín.
5) Černé linky (nejlépe ve fixu).
6) Hnědé linky (nejlépe ve fixu).
7) Řasenku.
8) Bílý make-up.
9) Štětce.
10) Hoooodně uchošťourů, případně vlhčené ubrousky.

Nefotila jsem celej postup, protože to by pak i s fotkama byl článek na 10 pomyslnejch A čtyřek. Ale vygooglete si Katy Perry v tomhle xichtu a uvidíte tam to stínování.

Já jsem se jako první snažila schovat svoje obočí (vnější půlky). Nepovedlo se, ale na konci jsem zjistila, že ho schovají bílé flíčky, co budeme malovat.

Takže první začněte malovat obočí. Ne, opravdu nemá cenu dávat si nejdřív make-up nebo korektor, protože tohle líčení je taková piplačka, že nakonec budete stejně celé zaprášené a budete to utírat vlhčeným ubrouskem. Zpět k obočí: obočí si protáhněte nahoru přes kousek čela skoro až k vlasům.

Pak vemte nějakej středně hnědej stín a vystínujte si prostor pod vnitřními okraji obočí - tak, aby to vypadalo, že máte oči hlouběji.


Potom si oči orámujte černým stínem. Použijte tenkej štěteček. Ono orámování ještě zvýrazněte a zafixujte černou linkou/fixem. Nezapomeňte po stranách protáhnout až do špičky. Vnější strany jdou podélně s obočím.

No a pak už se jenom stínuje. Pod spodní linii řas naneseme přes (!) linku tmavě hnědej stín, pod něj světlejší a úplně pod něj béžovej a všechno rozetřeme do sebe. Béžovým stínem zároveň následujeme linku až ven ke špičce.


Na horní víčko dáme něco mezi světle hnědou a střední hnědou a rozmažeme do ztracena ven - dáváme pozor, aby stíny nebyly na lince. Kdyby ano, můžeme linku znovu obtáhnout. Do vnitřního koutku na víčko dáme šedou, do vnitřku úplně k vnitřní lince pak bílou (tu můžete udělat i bílou tužkou). Řasy nařasíme.


Zbývá už jenom nakreslit flíčky a pusu. Prostřední sloupeček flíčků nakreslete zlatým stínem. Pokud ho nemáte, udělejte to jako já - středně hnědej metalickej stín jsem překryla matným šedým. Vedle toho podle mých fotek nebo podle obrázku E.T., kterej jste si vygooglili, nakreslete bronzovým stínem další flíčky. Na tváře nakreslete flíčky tmavě hnědou metalickou. Nad oči pak bílým make-upem, který jsem poprášila bílým stínem, aby se neleskl.

Pusa je jednoduchá. Naneste balzám nebo neutrálně barevnou rtěnku a na to dejte zlatý nebo mědění stín. Až k okraji rtů. A hotovo!







Omluvte moje gigantický póry, který se ještě zvýraznily těmi metalickými stíny, to je tím létem :))
Máte nápad na příští líčení? 




11 komentářů:

  1. Wow..vypadá to senzačně! Sekne ti to. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle je vážně pecka, moc se mi to líbí. Musíme vymyslet nějakou maškarní párty, abychom se mohli vyřádit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to klobouk dolů, jsem opravdu ráda, že jsem tvé články projela i dozadu, protože tohle se ti opravdu povedlo. Mě nikdá nejdou ty linky na nose tak rovné. Vím, že je to rukama, ale prostě linka, co vypadá jakokdyž liskneš hada není efektní :-D
    Gleys is Here

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, moc mi to nešlo ale kdybych to musela přelíčit, tak by mě kleplo :))

      Vymazat
    2. Právě že ty linky máš na jedničku :)

      Vymazat
    3. Jo takhle, já jsem si to blbě přečetla :))) Mně právě přijde, že na tom nose je mám rozklepaný :)

      Vymazat
    4. Rozklepání tam rozhodně nevidím :) Já bych to měla fakt šílený, párkrát jsem to zkoušela - no děs... nehledě na to, že se mi poslední dobou začaly třást při lince ruky, takže občas mám problém i u běžné linky :-D

      Vymazat
    5. Musíš to udělat rychle :)) A když se to nepovede, tak utřít vlhčeným ubrouskem a znova :)

      Vymazat
    6. přesně něco na moje nervy :-D :-D

      Vymazat
    7. Ale to časem natrénuješ a pohoda, pude to jako po másle :)

      Vymazat

Děkuji za každý asertivní komentář (protože i kritika se dá napsat slušně!) :)